NOZETOM
Kód: 773/20Detailní popis produktu
Složení:
- Prášok světle sivé barvy s vůní česneku
- Obsahuje mořskou sůl – 40%, česnekový extrakt – 20%, kyselinu askorbovú – 10%, glukózu – 30%
- Med vytočený ze včelstev přikrmovaných Nozetom® je vhodný k běžné konzumaci
Charakteristika:
- Koncentrovaný veterinární přípravek bez veterinárního předpisu pro včely
- Schválený příslušnými státními orgánmy pod registračním číslem 080/R/19-S
- Zvyšuje odolnost včelstev proti onemocněním a nepříznivým vlivům vnějšího prostředí
- Příznivý účinek při zdolávání nozematózy, a taky výborný profylaktický účinek
- Vitaminy, minerály, bielkoviny a uhľohydráty sú zdrojom energie
- Obnovujú tkaniva a regulujú fyziologické procesy
- Harmonizujú metabolismus
- Působí stimulačně na růst a rozvoj včelstev
Použití:
- Včelstva zasažené nozematózou na 20 – 30%, mají sníženou produktivitu o 10-30% a množství plodu se snižuje až o polovinu
- Při úrovni nakažení na 30 – 40%, se produktivita snižuje o 70 – 100% a množství plodu se sníží až o 65%
- Při úrovni nakažení 60% už včelstva nevykazují žádnou produktivitu (Šabanov 1987; Anderson, 1992)
- Jesenní krmení včel cukrovým sirupem s krmivem následně na jařezpůsobuje zvýšení imunity
- Zvyšuje životaschopnost včel, a tím zvyšuje odolnost včel proti nozematóznej invazi
Aplikace:
- Přípravek sa pridává do jarního příkrmu (duben-květen) anebo na konci léta (srpen-září)
- V období vzrůstu síly včelstva
- Před hlavním sběrem nektaru
- Při nedostatku pylu
- Při malých zásobách pergy v úlech
- Při přípravě včelstva k zimování
Dávkování:
- Do cukrového sirupu (1kg cukru:1l vody, 35-40°C)
- V poměru 20g přípravku na 10l teplého cukrového sirupu (35°C – 40°C)
- Připravený roztok se rozlévá do stropných krmidel po 1l na jedno včelstvo, s odstupem 3-4 dní
- Jedno balení krmiva vystačí na jedno krmení 10-tich včelstev
Balení:
- Hermeticky uzavřený v aluminiové fólii s hmotností 20g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Včelí léčiva |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Účinná zložka: | Soľ a česnek |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.